Menu

Zorginkoper 1e lijn 

Wat ga je doen?

Als zorginkoper ben je verantwoordelijk voor het maken inkoopafspraken met zorgaanbieders ten behoeve van onze verzekerden. Dit betekent voor de 1e lijn dat de komende jaren vooral in het teken staat van maken van scherpe inkoopafspraken met zorgaanbieders buiten onze regio’s. Een korte weergave wat je gaat doen:

  • Je bent verantwoordelijk voor een zorginkoopplan, voert analyses uit en bepaalt de inkoopstrategie voor de zorgaanbieders in jouw portefeuille.
  • Je onderhoudt relaties met jouw zorgaanbieders om te weten wat er speelt en om zeker te stellen dat hetgeen contractueel is overeengekomen ook daadwerkelijk gepresteerd wordt.
  • Je signaleert ontwikkelingen in de markt en waar nodig kom je met verbetervoorstellen.

In de regio werk je nauw samen met andere collega’s van het cluster Zorginkoop rondom integrale thema’s als ouderenzorg, substitutie et cetera.

Binnen ons team streven wij naar brede inzetbaarheid omdat wij met een grote verscheidenheid aan zorgsoorten te maken hebben. Iedereen heeft zijn eigen aandachtsgebieden en in deze functie zijn dat de geboorte- en kraamzorg, de wijkverpleging en de kortdurende zorg.. Je werkt hierin nauw samen met andere afdelingen zoals Zorgfinanciën en Analyse, het team Operationele Zorginkoop (TOZ) en de regioteams.

Wat breng je mee?

  • een afgeronde HBO opleiding
  • financieel-economische kennis
  • kennis van het zorgverzekeringsstelsel en van het functioneren van de zorgmarkt
  • kennis van zorg en (zorg)inkoop (ervaring als inkoper binnen de zorg is een pre)
  • je beschikt over goede onderhandelingsvaardigheden

De afdeling

Het cluster Zorg zet in op een krachtige interne en wendbare organisatie om zo de executiekracht in de regio te versterken en landelijk concurrerend te zijn. We zijn aanjager van het zorglandschap en verbeteren continu onze manier van werken om onze doelstellingen te behalen. 

De afdeling Landelijke Zorg is verantwoordelijk om de ontwikkelingen op het gebied van zorginkoop te overzien en hier adequaat op in te spelen. Dat wordt samen met de regioteams en het team Expertise & Projecten gedaan. De teams binnen deze afdeling zijn zowel intern als extern het gezicht voor de zorgsoorten Medisch Specialistische Zorg, Eerstelijnszorg en GGZ met een sterk verbindende rol binnen het cluster en daarbuiten.

Het doel van de afdeling is om voldoende kwalitatief goede zorg in te kopen waarbij de financiële inkooppositie van Menzis landelijk concurrerend is. De afdeling Landelijke Zorg heeft een directe inbreng bij overleggen over vraagstukken waar ook NZa en VWS aanschuiven.

Wat krijg je terug?

We bieden je een afwisselende baan in een hybride werkomgeving. We werken zowel vanuit huis als op kantoor. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende?mogelijkheden om je leefkracht te versterken. Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten. Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een groot aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling. De functie is gewaardeerd in schaal 10 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 4.915,- bruto per maand voor 34 uur per week).

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Harriet Koster, recruiter, telefoon 06 5163 4617 of met Marc Collast, teammanager, telefoon 06 2292 5467. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

Menzis wil in staan voor de integriteit van haar medewerkers. Om die reden doen we, op basis van een screeningsbeleid, onderzoek naar de betrouwbaarheid van iedere medewerker die bij Menzis komt werken.

Acties