Menu

Team lead - hulp bij betalen

Wat ga je doen?

Stel je voor dat je in de situatie komt dat je je zorgkosten of je premie niet meer kunt betalen. Dan is het fijn dat er een team voor je klaar staat die je helpt met het vinden van een duurzame oplossing hiervoor. Dat is waar het team Hulp bij betalen zich dagelijks voor inzet. Het team speelt een belangrijke rol bij betalingsproblemen van onze verzekerden en het voorkomen hiervan.

Als Team lead Hulp bij betalen geef jij leiding aan dit team van ruim 25 professionals. Het team heeft dagelijks contact met onze verzekerden over complexe vragen rondom betalingsregelingen. Jij bent de aanjager van dit team om te zorgen dat zij in staat zijn om onze klant in deze problematiek te ontzorgen. Je bent verantwoordelijk voor het functioneren van het team, de financiële resultaten en je zorgt dat service levels gehaald worden. Je bent kritisch op de processen en je bent proactief in het aandragen van verbetervoorstellen die ervoor zorgen dat processen geoptimaliseerd worden en je team daarmee nog efficiënter voor de klant aan de slag kan.

Het maatschappelijke belang van dit team is groot. Het team speelt ook een grote rol in de preventie van armoede. Je werkt daarom ook samen met onze incassopartners, deurwaarders en ketenpartners zoals gemeentes, schuldhulpverleningsinstanties en belangenorganisaties. Jij bent hun eerste aanspreekpunt. Je levert proactief een bijdrage aan risicoanalyses, risicobeheersplannen en aan het optimaal excelleren van de ketens. Verder ben je nauw betrokken bij het vaststellen van het incasso- en creditmanagementbeleid.

Wat breng je mee?

Dankzij jou functioneert het team als geheel. Je inspireert het team om de klant te blijven ontzorgen en durft kansen te pakken. Je laat hierin voorbeeldgedrag zien en schept randvoorwaarden. Door richting, ruimte en ruggensteun te geven ben je in staat het team te ontwikkelen op inhoud en gedrag en samen resultaten te behalen. Je bent transparant, doet wat je zegt en geeft en vraagt actief feedback die gericht is op groei.

Je bent in staat om richting aan het team te geven vanuit een heldere visie op creditmanagement, klantwaarde en wet- en regelgeving. Je weet data te gebruiken om continu te blijven verbeteren en jaagt deze mindset ook aan in je team. Je haalt (klant)signalen en ideeën van buiten naar binnen en weet die te vertalen naar kansen en resultaat. Wanneer het spannend wordt houd jij je hoofd koel en weet je in samenspraak met stakeholders de juiste prioriteiten te bepalen.

Verder heb je:

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Denk- en innovatiekracht en weet je met je enthousiasme te verbinden;
 • Ervaring in het aansturen van een operationeel team en met operationele processen, bij voorkeur creditmanagement;
 • Aantoonbare ervaring om teams mee te nemen in verandering;
 • Executiekracht en ben je resultaat- en klantgericht.

Waar ga je werken?

Menzis is georganiseerd in Waardestromen. Hulp bij betalen is gepositioneerd in de waardestroom Klant & Markt, waar onder andere de dienstverlening in de breedste zin van het woord in onder is gebracht. Zo ook Creditmanagement. Juist in deze tijd is de rol van creditmanagement belangrijker dan ooit. De afdeling is dan ook volop in beweging en werkt integraal samen met andere afdelingen binnen de waardestroom om zo van optimale waarde te kunnen zijn voor onze verzekerde.

Wat krijg je terug?

Bij Menzis maken we ons sterk voor duurzaam toegankelijke zorg en voor het versterken van de leefkracht van ieder mens. Wij kijken bewust actief naar wat je kunt. Bij Menzis herkennen, erkennen en benutten we ieders talent. We zoeken de kracht in de overeenkomsten en de verschillen, met alle ongemakkelijkheden die er soms bij komen kijken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Kom je werken bij #TeamMenzis, dan krijg je: 
 

 • maximaal € 4.370,- bruto per maand (o.b.v. 34 uur per week) 
 • een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% 
 • een goede pensioenregeling 
 • goede studiefaciliteiten 
 • een hybride werkomgeving: je werkt flexibel, zowel vanuit huis als op kantoor (50/50-verdeling) 
 • een collectieve zorgverzekering en een netto werkgeversbijdrage 
 • een aantrekkelijke sabbaticalregeling 
 • korting op je sportabonnement 
 • een mooie fietsregeling 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Reyon Mensert, Corporate Recruiter, telefoon 06 8313 6963 of met Paul van Iersel, Area lead, telefoon 06 5165 4628. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste gespreksronde vindt plaats op woensdag 19 juni van 10.00 - 15.00 uur op locatie Enschede.

Integriteit
Menzis wil in staan voor de integriteit van haar medewerkers. Om die reden doen we, op basis van een screeningsbeleid, onderzoek naar de betrouwbaarheid van iedere medewerker die bij Menzis komt werken.

Acties