Menu

Senior actuarieel medewerker 

Wat ga je doen?

Als senior actuarieel medewerker ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de verzekeringstechnische risico’s die Menzis loopt. Dit doe je onder andere door de prognoses van de zorgkosten te reviewen (inclusief coördinatie) en de premiestelling te beoordelen en daarover te rapporteren.

Jij geeft de actuariële sleutelfunctie samen met je collega’s verder vorm. Ook komen jullie tot goede prognoses en rapportages. Met jouw kennis van methoden en modelleren speel je een cruciale rol.

Wat breng je mee?

Resultaatgericht, proactief en vernieuwend. Zo zouden collega’s jou omschrijven in je werk. Bovendien ben je gericht op samenwerking. Daarnaast beschik je als senior actuarieel medewerker over:

 • een WO-opleiding actuariële wetenschappen, econometrie, (toegepaste) wiskunde of vergelijkbaar. 
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.
 •  kennis van actuariële reserveringstechnieken op het gebied van schade/zorg.

De afdeling

De Actuariële Functie draagt met haar verzekeringstechnische kennis bij aan de Menzis doelstelling om duurzaam toegankelijke zorg te verzekeren en een scherpe premie voor onze verzekerden te bieden. De afdeling Actuariële Functie is verantwoordelijk voor de actuariële sleutelfunctie. De belangrijkste taakgebieden van de afdeling zijn het periodiek reviewen van de zorgkostenprognoses, vereveningsbijdragen, de technische voorzieningen onder Solvency II en de SCR. Verder houdt de afdeling zich bezig met het beoordelen van de premiestelling, de advisering over het kapitaalbeleid en de ORSA.

De Actuariële Functie hoort bij het cluster Bedrijfsdiensten & Control en rapporteert rechtstreeks aan de CFRO. De afdeling is een belangrijke adviespartner van RvC, RvB, Directieraad en de clusters Zorg en Commercie.

Wat krijg je terug?

Bij Menzis maken we ons sterk voor duurzaam toegankelijke zorg en voor het versterken van de leefkracht van ieder mens. Wij kijken bewust actief naar wat je kunt. Bij Menzis herkennen, erkennen en benutten we ieders talent. We zoeken de kracht in de overeenkomsten en de verschillen, met alle ongemakkelijkheden die er soms bij komen kijken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je krijgt van ons:

 • minimaal € 3.791 en maximaal € 6.029,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week). Uiteindelijke inschaling is afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt.
 • een vaste eindejaarsuitkering
 • goede studiefaciliteiten
 • een hybride werkomgeving: je werkt flexibel, zowel vanuit huis als op kantoor
 • het gezondheidsprogramma SamenGezond
 • een collectieve zorgverzekering en een netto werkgeversbijdrage
 • een aantrekkelijke sabbaticalregeling
 • korting op je sportabonnement
 • een mooie fietsregeling.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Kristel Wielens, recruiter, telefoon 06 4397 7002 of Erwin Bramer, manager Actuariële Functie, telefoon 06 2268 3042. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

 

Menzis wil in staan voor de integriteit van haar medewerkers. Om die reden doen we, op basis van een screeningsbeleid, onderzoek naar de betrouwbaarheid van iedere medewerker die bij Menzis komt werken.

Acties