Menu

Softwareontwikkelaar Online

Wat ga je doen?

Je gaat als softwareontwikkelaar aan de slag in één van de Agile teams binnen het domein Online. Het domein Online valt onder het cluster Informatievoorziening en is onder meer verantwoordelijk voor de online platformen binnen de organisatie. Het domein waar er hard en vol enthousiasme gewerkt wordt aan het continue ontwikkelen en verbeteren van functionaliteiten waar onze verzekerden dagelijks gebruik van maken. Het Agile team waar jij in komt te werken richt zich specifiek op app- en webontwikkeling. Jouw rol in dit team is om de verbinding tussen de backoffice van Menzis en onze applicaties te realiseren middels de Oracle Service Bus (OSB). Via deze weg halen onze applicaties de data op die verzekerden nodig hebben en helpt hun vraag te beantwoorden. Je speelt daarnaast een rol in het meedenken over het toekomstgericht ontwikkelen van interfaces in onze transitie van OSB naar Azure. Hierdoor ben jij een onmisbare schakel in het vernieuwen van onze apps en webapplicaties én draag jij bij aan het continue verbeteren van onze dienstverlening en de tevredenheid van onze verzekerden.

In onze Agile organisatie werk je samen met je collega’s aan items die door de product owner samen met het team en andere stakeholders worden vastgesteld. Er wordt veel waarde gehecht aan jouw expertise en inbreng alsmede die van je teamgenoten. Daardoor ontstaan de beste oplossingen. Je ondersteunt je collega’s waar nodig om ervoor te zorgen dat je het afgegeven commitment voor de geplande werkzaamheden ook daadwerkelijk haalt alsmede dat je met elkaar de kwaliteit van de werkzaamheden borgt. Je coacht elkaar en je bedenkt samen standaarden en richtlijnen die bijdragen aan de kwaliteit- en beheersbaarheid van gekozen oplossingen. Hierdoor zorgen we er samen voor dat ons kennisniveau verder ontwikkelt.

Wat breng je mee?

In ons team is zowel ruimte voor een starter of iemand die toe is aan een volgende stap in zijn of haar carrière. Via onze Menzis Academy kunnen we jou opleiden om OSB-expert te worden. Je bent iemand die zich optimaal thuis voelt in een team en maakt makkelijk verbinding met je teamleden. Je kunt goed zelfstandig werken maar houdt ervan om de samenwerking in het team op te zoeken en de gezamenlijke verantwoordelijkheid te dragen. Ook ben je goed in staat om relaties buiten je team op te bouwen. Je neemt graag initiatieven, bent flexibel en creatief. Daarnaast beschik je over:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • ervaring op het gebied van ontwikkeling met Oracle Service Bus (OSB)/ de ambitie om hierin te ontwikkelen.
 • kennis van en inzicht in diverse technieken (programmaontwerp en -bouw, (data-)modellering, systeemontwikkeling).
 • kennis van uitwisselingsbestanden zoals XML, JSON, REST en XSD / XSLT.
 • kennis van SOAP, API webservices, HTML, CSS, Javascript en Ajax (pre).
 • kennis van event driven architecture, netwerken en certificaten (pre).

De afdeling

Informatievoorziening (IV) bij Menzis heeft drie overall verantwoordelijkheden:
- een betrouwbare leverancier van informatievoorzieningsdiensten en -systemen;
- businesspartner voor de verschillende clusters binnen Menzis;
- aanjager van innovaties.

Het doel van de afdeling IV Solutions is passende en betrouwbare IV diensten realiseren die bijdragen aan de beste klantoplossing voor Menzis. Om dat te bereiken, wordt gewerkt met Agile teams waarvoor IV Solutions medewerkers uit diverse disciplines samenbrengt: domeinarchitectuur, platformspecialisten, informatieanalyse, projectmanagement, beheerders, developers, scrummasters, Agile coaching en releasemanagement. De afdeling IV Solutions bestaat uit de teams: Shared Service, Backoffice, Online, CRM, Wlz/Staf & IV.

Wat krijg je terug?

Bij Menzis maken we ons sterk voor duurzaam toegankelijke zorg en voor het versterken van de leefkracht van ieder mens. Wij kijken bewust actief naar wat je kunt. Bij Menzis herkennen, erkennen en benutten we ieders talent. We zoeken de kracht in de overeenkomsten en de verschillen, met alle ongemakkelijkheden die er soms bij komen kijken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je krijgt van ons:

 •          maximaal € 4.040,- bruto per maand (o.b.v. 34 uur per week)
 •          een vaste eindejaarsuitkering
 •          goede studiefaciliteiten
 •          een hybride werkomgeving: je werkt flexibel, zowel vanuit huis als op kantoor
 •          het gezondheidsprogramma SamenGezond
 •          een collectieve zorgverzekering en een netto werkgeversbijdrage
 •          een aantrekkelijke sabbaticalregeling
 •          korting op je sportabonnement
 •          een mooie fietsregeling

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Harriët Koster, recruiter, telefoon 06 5163 4617 of Stijn Driessen, Manager IV Solutions, telefoon 06 8356 5816. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

 

Menzis wil in staan voor de integriteit van haar medewerkers. Om die reden doen we, op basis van een screeningsbeleid, onderzoek naar de betrouwbaarheid van iedere medewerker die bij Menzis komt werken.

Acties