Menu

Domeinarchitect

Wat ga je doen?

Je maakt de verbinding van strategische doelen en innovatie naar tactische planning. Je werkt samen met de bedrijfsarchitecten aan de Enterprise Architectuur en vertaalt deze middels een domeinarchitectuur door richting de solution architects en de verschillende ontwikkelteams. Samen met de informatie adviseurs en informatieanalisten bepaal je de oplossingsrichtingen die invulling geven aan de business wens; daarbij hou je het overkoepelende landschap en de bijbehorende zaken als security, privacy en compliance goed in het oog. Daarnaast ben je iemand die zowel op inhoud als op persoonlijkheid op verschillende niveaus weet te overtuigen en hierbij het gezamenlijk belang boven het eigen- of afdelingsbelang weet te plaatsen. Je maakt inzichtelijk wat de impact van wijzigingen zijn op alle lagen binnen de architectuur en biedt daarmee richting en sturing van de te kiezen route. Uiteraard heb je hierbij een ruime en diepe blik op de ontwikkelingen op verschillende IT vlakken en zorg je er voor dat Menzis op de juiste manier mee beweegt.

Wat breng je mee?

  • Als domeinarchitect heb jij een zelfstandige, proactieve en positief-kritische houding. Je bent een bruggenbouwer met een goed gevoel voor humor en met een gezond relativeringsvermogen. Je bent analytisch, werkt gestructureerd en hebt een agile mindset. Daarnaast heb je:
  • een afgeronde, relevante HBO-/WO opleiding (bijv. Informatica, Bedrijfskundige Informatica of een andere IT gerelateerde opleiding). een constante drive om de status quo te verbeteren, te leren en nieuwe dingen te ontdekken.
  • kennis en ervaring met het opstellen van architecturen, kennis van architectuur raamwerken en modelleringstechnieken (archimate 3.1).
  • ruime kennis van en inzicht in IT processen (ITIL, software ontwikkeling, etc.) en ondersteunende tooling daarbij. 
  • affiniteit met Cloud technologieën.

De afdeling

Informatievoorziening (IV) bij Menzis heeft drie overall verantwoordelijkheden:

  • een betrouwbare leverancier van informatievoorzieningsdiensten en -systemen.
  • businesspartner voor de verschillende clusters binnen Menzis.
  • aanjager van innovaties.

Het doel van de afdeling IV Solutions is passende en betrouwbare IV diensten realiseren die bijdragen aan de beste klantoplossing voor Menzis. Om dat te bereiken, wordt gewerkt met Agile teams waarvoor IV Solutions medewerkers uit diverse disciplines samenbrengt: domeinarchitectuur, platformspecialisten, informatieanalyse, projectmanagement, beheerders, developers, scrummasters, agile coaching en releasemanagement. De afdeling IV Solutions bestaat uit de teams: Shared Service, General Applications, Backoffice, Online, CRM en Zorgkantoor.

Wat krijg je terug?

We bieden je een afwisselende baan in een dynamische werkomgeving. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende mogelijkheden om je leefkracht te versterken. Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten. Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling. De functie is gewaardeerd in schaal 10 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 4.726,- bruto per maand voor 34 uur per week).

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Kristel Wielens, recruiter, telefoon 06 4397 7002 of met Stijn Driessen, manager IV Solutions, telefoonnummer 06 8356 5816. Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

Menzis wil in staan voor de integriteit van haar medewerkers. Om die reden doen we, op basis van een screeningsbeleid, onderzoek naar de betrouwbaarheid van iedere medewerker die bij Menzis komt werken.

Acties