Menu

Adviserend geneeskundige

Wat ga je doen?

Als adviserend geneeskundigen heb je contact met landelijke partijen zoals Zorgverzekeraars Nederland en met andere landelijke stakeholders, waaronder patiëntorganisaties, overheid, toezichthouders, zorgaanbieders en branche- en beroepsverenigingen.  Je taak is om (medische) trends en ontwikkelingen, aanspraakwijzigingen te signaleren en de impact op het Menzis (machtigingen)beleid te bepalen. Waar nodig pas je interne werkinstructies en beoordelingskaders hierop aan.

Bij Menzis adviseer je met betrekking tot het individu, de cliënt of verzekerde, als gaat om aanspraakbeoordeling, klachten of geschillen en andere complexe zorginhoudelijke vragen die niet op andere afdelingen beantwoord kunnen worden. Hierbij werk je samen met collega’s van andere afdelingen zoals zorgadvies, klacht & bezwaar en zorginkoop.

Bij voorkeur zoeken we een adviserend geneeskundige langdurige zorg (Wlz). Je draagt met je kennis en intrinsieke motivatie bij aan het toegankelijk en betaalbaar houden van goede zorg voor de cliënten van Zorgkantoor Menzis. Dit doe je door je brede medische kennis in te zetten op alle niveaus: van individuele beoordelingen tot adviseren over het (zorginkoop)beleid.

In deze rol ligt de nadruk initieel op individuele aanvragen omtrent meerzorg in de Wlz. Dit betreft zowel de leveringsvorm Zorg in Natura (ZIN) als Persoonsgebonden Budget (PGB). Je beoordeelt individuele aanvragen op aanspraak van meerzorg en bent met jouw analytische blik ook in staat een goedlopend en doelmatig intern proces in te richten hiervoor. Daarnaast is er ruimte om je kennis en ervaring in te brengen voor (zorginkoop)beleid.

Wat breng je mee?

Heb jij affiniteit met de organisatie- en financieringsstructuur van de Nederlandse gezondheidszorg. Door jouw goede communicatieve vaardigheden ben je prima in staat om samen te werken met collega’s in alle lagen van de organisatie en met stakeholders daarbuiten. Daarnaast:

 • Je bent BIG geregistreerd arts, de werkzaamheden stellen je in staat jouw BIG-registratie te behouden.
 • ervaring in de GGZ is een pré
 • Je bent resultaat- en klantgericht: je weet de balans te bewaken tussen details en een hoger abstractieniveau.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen om hoofd- en bijzaken te onderscheiden, je beschikt over goede oordeelsvorming om een goed medisch advies te kunnen onderbouwen.
 • Je bent bereid te reizen naar zorgaanbieders en tussen onze locaties in Wageningen, Enschede en Groningen.

Waar werk je?

Binnen Menzis wordt er bij de Waardestroom Zorg gewerkt aan het duurzaam toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg voor onze leden, nu en in de toekomst. Dat doen we door het inkopen van duurzaam toegankelijke zorg tegen een zo scherp mogelijke prijs, onder andere door het stimuleren en bijdragen aan de transformatie van de zorg. Binnen deze waardestroom kom je te werken bij het team Medisch advies, in de area Zorgbeleid & Medisch Advies.

Het team bestaat uit diverse medische professionals zoals adviserend geneeskundigen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten die samen alle zorgdomeinen vertegenwoordigen. Dit team is verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van het beleid ten aanzien van medisch inhoudelijke beoordelingen en machtigingen. Op deze manier draagt dit team bij aan de inkoop van doelmatige zorg en zorg van hoge kwaliteit, in het kader van onze wettelijke zorgplicht.

Het team van Adviserend Geneeskundigen heeft ieder een eigen aandachtsgebied binnen de Zorgverzekeringswet (o.a. huisartsenzorg, medisch specialistische zorg). Er wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise, zeker daar waar sectoren en zorgsoorten elkaar raken zoals ouderenzorg of de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Wat krijg je terug?

Bij Menzis maken we ons sterk voor duurzaam toegankelijke zorg en voor het versterken van de leefkracht van ieder mens. Wij kijken bewust actief naar wat je kunt. Bij Menzis herkennen, erkennen en benutten we ieders talent. We zoeken de kracht in de overeenkomsten en de verschillen, met alle ongemakkelijkheden die er soms bij komen kijken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je krijgt van ons:

 • minimaal € 5.289,- en maximaal € 8.410,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week)
 • een vaste eindejaarsuitkering
 • goede studiefaciliteiten
 • een hybride werkomgeving: een hybride werkomgeving: je werkt flexibel, zowel vanuit huis als op kantoor (50/50-verdeling)
 • een collectieve zorgverzekering en een netto werkgeversbijdrage
 • een aantrekkelijke sabbaticalregeling
 • korting op je sportabonnement
 • een mooie fietsregeling

Meer weten?

Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Suzanne Bloemberg, team lead medisch advies, telefoon 06 1019 1572 of Harriët Koster, recruiter 06 5163 4617 Direct solliciteren? Maak dan gebruik van het online sollicitatieformulier.

Integriteit

Menzis wil in staan voor de integriteit van haar medewerkers. Om die reden doen we, op basis van een screeningsbeleid, onderzoek naar de betrouwbaarheid van iedere medewerker die bij Menzis komt werken.

Acties